Zwaziland

Beste inwoner van Zwaziland,

Jij en ik weten best dat we het soms niet met elkaar kunnen vinden. De Manier waarop we met elkaar omgaan is vaak niet een prettige. U schildert vaak uw huis blauw, terwijl ik mijn huis rood verf. We zitten niet voor niets met z’n tweeen in deze situatie. Ik kan er niet al te veel aan doen, maar het is zaak dat wij naar oplossingen moeten zoeken. Dat wij niet verzanden in eindeloze discussies over de kleur van ons huis. Ieder heeft zo hun eigen keuze. En ook u begrijpt dat rood de betere kleur is. In Zwaziland houden we nou eenmaal van rood. Daar mag u uzelf best bij neerleggen. Ik zal niet oordelen.

De pierlepetjes van de sofaboom liggen smierlend in het koraafblad. Mogen we u daar aan herinneren? U vindt van niet, ik vind van wel. Graag ga ik met u op zoek naar een tussenweg. Een tussenweg waarin u ziet dat ik gelijk heb, en u niet.

Toegegeven, die actie waarbij u de vaderlandse hartkwalen beter aan het platzakkerige groefjesbekertje nabracht, deed mijn vloerkleed schudden. Daar kan ik niets anders van maken. De beer, de boef, de bal. Ook ik kijk met veel ongenoegen naar de stevige gloeberboom in uw tuin. Ik zal niet klagen over uw gloeberboom. Die mag daar staan en ik begrijp de sentimentele waarde die u daaraan hecht. Het lijkt mij niet meer dan logisch dat weij die samen op de dag van de klaboer de fik erin gooien. Een mooi gebaar.

Geef ons heden ons dagelijks honkbalknuppeltje. Spring in ’t veld, een gare boterham. beter bestaat niet. Holadijeee, we nemen er twee. Zalte zoweeen zever graaf maar raak. Peren paren pietje baf. Blodiewadiewop. Streef je kort, een lange gedachte. Voor ieder en iedereen.

Met gepaste groet,

Chorniflasbof.


 

Geachte Chorniflasbof.
In Zwaziland streven we naar een blauw huis. Feele flardorium stagoes greva. Klopboor bali petronella choreografie. Als u begrijpt wat ik bedoel. En daarvoor zullen we alijd in de clinch liggen. Ik heb al een verzetsgroep in het leven gebracht met mijzelf als enig lid. De intentie is vreedzaam doch offensief aggressief. Omdat u dat waard bent.

U weet, mijn argumentatie behoeft geen verdere uitleg. Maar om het voor u toch nog wat verder uit te dijen blaag ik frotzalig door het groen. Groebeltjes sta ik droolbaar in de friebel. Gonzachtig, niet grollig. Frobbelaholiotank! Frobbela stradiavoluptuaan.

Blauwe huizen, geen rode. Ik begrijp uw begrip. En voel u vrij om mijn standpunt te forceren. Ik begrijp u, soms (niet), dus dat. En toch want ja en ook nee.

Met zeer gepaste groet,

inwoner van Zwaziland

2 gedachtes over “Zwaziland

 1. Beste Bram.

  Ik vind mijmeradiatie-optiek. Dat hoeft u niet te vinden. Als het aan de kat lag, Whiskas. Vis is niet altijd vers, maar bedenk daarbij dan ook; vers is niet altijd vis. Als u mank in de flank blonk, zou ik eerder wat doen aan dat gepapervooi. U weet waar ik het over heb. Wat zou Zwaziland hier van vinden? Zit niet zo pietepeuterig te pielen, elke auto heeft in principe vier wielen. Ziet u een boom, ik zie een belemmering. Een doel. Een knoft-achtig frank vedersoepeltje. Postnatale zwangerschapstest, zij het blauw of rood. Dat weet u zelf toch ook.

  Met dringende, doch hebbelijke groet,
  Uw huisgenoot

  1. Beste Huisgenoot,

   Goeireflariefloep flee! En daar kunnen we echt wat mee. Want wederom raken we pebbels en vlootjes in krans met boerenvluchtigheid. Viel het mee? SNOER! Vla, vla en nog eens vla. Daar is geen woord aan gelogen.

   Bedankt voor uw reactie en bestel nog eens een taxi.
   Bram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *