Oppakken

ma 21/3 8:00 – 8:15

Hoi Blog, daar was ik weer, terug van weggeweest. Ik heb geen zin om een heel moralistisch verhaal op te gaan hangen. Ik heb geen zin om met mijn vinger te wijzen en te zeggen: deze en deze aanpak is de beste aanpak. Want hierom en hierom. Want ik doe maar wat.

Ik zie dit als een nieuw begin, een tweede poging van dagelijks schrijven als therapeutisch middel. Het gevoel van productiviteit dat het geeft aan het begin van de dag, helpt me ook beter aan andere dingen te beginnen. Dat is de theorie. Gebaseerd op de universaliteit van: begin maar gewoon, dan gaat het werk daarna vanzelf.

Ik heb het nodig. In de opstartfase van mijn bedrijf zijn er genoeg dode momenten. Veel werk te doen, maar niets is urgent. Acquisitie moet gedaan worden, maar waar precies is me een raadsel. Angst overvalt me als ik denk aan een samenwerking met “mensen in de aannemerswereld”. Mijn vooroordeel is dat het keiharde types zijn. Onderhandelen tot de bodem. En, zoals altijd, sta ik ook hier er wat langer bij stil en denk ik: ach, ik weet wat ik wel en niet wil, dus dat keiharde onderhandelen zal wel meevallen.

Nog zo’n angst: Wat als ik iets beloof en niet lever? Veel werken met go-no go momenten, resultaatverplichtingen aangaan. Man man, wat een angsten. Vind ik het nog wel leuk? Wat moet er gebeuren om dit verhaal tot een succes te maken? Ik heb geen zin om straks in de zomervakantie zonder poen te zitten, en ik ben nu hard op weg om dat scenario waar te maken.

Nee. Het wordt tijd voor een optimistisch verhaal. Er zijn zat potentiële opdrachtgevers in de wereld, en we hebben al een gesprek gehad waar we een voorstel bij mogen neerleggen. Mooi is dat, toch? En vandaag gaan we daar eens fijntjes mee aan de slag. Had ook vorige week gemogen, maargoed. Het is niet anders.

Hoe komt het nou dat ik op een gegeven moment gestopt ben met dit blog? Ik kreeg er veel creatieve energie van. Het maakt ook niet uit, vanaf vandaag gaan we elke dag weer wat schrijven. En vroeg op, want dat is goed voor de geest. Structuur enzo.

Bram, jij kunt dit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *