Nooit meer nieuws lezen

Ik houd niet van nieuws. Is het erg als ik geen nieuws meer kijk? Nee, natuurlijk niet. Het belangrijkste nieuws dat hoor je wel via vrienden. Ik word alleen maar ongelukkig van het nieuws. En daar is alles mee gezegd, toch?

Wat zijn de voordelen?

Nieuws laat alleen zien wat afwijkt van wat normaal is. Niet van wat gewoon is. Wat is gewoon?

Nee. Ik heb geen zin meer om je mijn mening te geven. Wat maakt mij het nou uit wat je van mijn mening vindt? Je kunt ook prima zelf een mening vormen. Misschien houd je wel van nieuws. Misschien vermaak je je er mee, en dat mag. Ik vind dat allemaal prima. Het is niet dat ik me beter voel dan jij als ik opeens supertrots loop te verkondigen wat voor een spectaculair leven je leidt als je geen nieuws meer volgt.

Wat motiveert mij nou om zo’n onderwerp te verkennen? Goed, met zo’n houding kan ik wel helemaal stoppen met dit blog. Ik moet eerlijk zeggen, ik zit ook best een beetje vast. Maar dat zag ik ook wel weer aankomen. Dus gewoon, hoofd koel houden en morgen maar weer eens kijken waar we het nog meer over kunnen gaan hebben. Misschien een keertje een tutorial schrijven ofzo. Of iets met wat meer multimedia doen. Iets met video?

Waarom wil ik zo graag de wereld vertellen over wat ik vind? Dat kan ieder voor zich toch ook lekker googelen? Misschien omdat ik nog jong ben. “Dit is mijn opvatting over X, dus luister naar mij, en laat mij je overhalen want dan is alles beter (?)”. Ach ja.

Ik heb af en toe wel eens dat iemand me vertelt: Bram, ik heb naar je advies geluisterd, ik heb zus en zo gedaan. Dat vind ik dan best een mooi compliment. Daarmee zeg je eigenlijk: Ik vertrouw je inzicht, en ik ben het met je eens. Heel mooi is dat, en leuk. Ik merk dat dat dan meestal komt vanuit mensen die dicht bij me staan, vrienden, vriendinnen. Die ken je goed, en die vertrouw je. Voor de rest is het maar ingewikkeld om iemands mening te veranderen. Moet je eigenlijk helemaal niet willen. Want dan? Dan zijn er nog 100.000 anderen die je kunt proberen over te halen.

Maar waar moet je het dan over hebben in zo’n blog. Pff. Simpele ervaringen vastleggen misschien. Hoe het is om een jongen te zijn, hoe het is om te leven. Hoe het is om een kopje koffie te drinken. Hihi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *