Lijst ter verandering van gedrag

Deze lijst is bedoeld als een set regels waarmee ik mezelf kan herinneren om mijn eigen gedrag te veranderen. Het is een verzamelplek en kan regelmatig geupdate worden. De regels zijn zelf-verkregen inzichten die ik bijvoorbeeld kreeg tijdens het schrijven.

Vrijdag 23 november 2015

  • “alleen zondagavond beschikbaar” invoeren voor Datingapps.
  • Als je de drang voelt om te tinderen, pak dan je laptop en blog erover. Of schrijf het van je af.

Zondag 1 november 2015

Toegevoegd: Blog elke dag minimaal een half uurtje. Het maakt niet uit of je redigeert of gewoon je hoofd leeg schrijft.

Verwijderd: “alleen zondagavond beschikbaar” invoeren voor Datingapps. Ik wilde minder tijd besteden op Tinder en IC, dus had ik in m mijn profiel gezet: “Zondagavond ben ik beschikbaar om te praten”. Ik kon dit zelf niet waarmaken en het kwam ook wel erg nerdy over.

De lijst is nu:

  • Als je de drang voelt om te Tinderen, pak dan je laptop en blog erover. Of schrijf het van je af.
  • Blog elke dag minimaal een half uurtje. Het maakt niet uit of je redigeert of gewoon je hoofd leeg schrijft.

Dinsdag 10 november 2015

Gebruik niet teveel je smartphone. Staar je te lang naar je scherm, dan zie je een tijd dubbel en dat is gewoon irritant. Daarnaast is het goed om smartphonegebruik in te perken door de tijd die je eraan besteedt te vervangen met nuttige zaken. Bovendien word je er gelukkiger van. Dit heeft wat overlap met het heerste puntje op de lijst: Als je de drang voelt om te Tinderen (of überhaupt de smartphone te gebruiken), substitueer je gedrag dan en doe wat anders. Dan vergeet je je telefoon meer. Daarom vervang ik het eerste puntje van de lijst van 1 november, en wordt dit ‘m voor nu.

  • Wees productiever, zodat je minder op je smartphone kijkt.
  • Als je de drang voelt om toch op je smartphone te kijken, stop dan en denk na: zijn er dingen die ik kan doen om productief te voelen?
  • Blog elke dag minimaal een half uurtje. Het maakt niet uit of je redigeert of gewoon je hoofd leeg schrijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *