Liftman

Je zou wel denken. Waar gáát dit over? Een paar dagen geleden stond ik met mijn goede vriend Bob in een tweedehands-kledingzaak op zoek naar ideeën voor een sketchshow (lang verhaal). We vonden daar een tof t-shirt met wat pijlen erop, en zo was het idee van het typetje “Liftman” geboren. Liftman, een man die gek is op liften! Bij wijze van oefening schreven we er vervolgens een backstory over…

Liftman, een niet zo heel populair jongetje was, op zijn twaalfde verliefd op een meisje, Emma. Emma was het mooiste meisje van de klas, populair maar niet arrogant. Zo mooi als haar karakter was, was haar uiterlijk.

Met haar rode jurkje en haar lange haar tot op haar heupen liet ze iedere jongen van de kostschool “de bronzen toren” smelten. Op de strenge kostschool, waar liftman zat, was het natuurlijk verboden om contact te hebben met de meisjes, maar zijn liefde voor Emma overwon en tot zijn verbazing was het gevoel wederzijds.

Er ontstond een verboden romance. Elke dag keken Liftman en Emma naar elkaar en wisten dat ze ooit, later, met elkaar zouden trouwen in huis ver weg van waar ze nu zijn. Elke aanraking, elk fysiek contact was schaars. Op een dag waren liftman en meisje zo verliefd dat ze met elkaar wilden zoenen.

Liftman en het meisje sprongen het personeelsliftje in. Dit was het moment. Alles was goed. Toen liftman Emma probeerde te zoenen, hoorden ze plots een geluid. De lift kwam in beweging. In haar bevlogenheid had Emma te laat door dat haar lange haar was blijven steken in de liftdeur. Liftman kon niets anders dan lijdzaam toe zien hoe de liefde van zijn leven gescalpeerd werd en, ter plekke in een plas bloed naar de allerhoogste verdieping van de kostschool werd gebracht. Na jaren van traumaverwerking heeft liftman de lift als iets positiefs weten te zien en hij werd fan. Iets té obsessief fan de liftindustrie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *