Eefje

Eefje de Visser, ongeveer. In een vlaag schrijf ik nu over genieten van muziek. Hoe weet je of muziek landt? Binnen de eerste seconde begint er onderin je rug een tinteling die je nek in rent. De gitaar belooft: zo gaan we het aanpakken de komende paar minuten. De toon is gezet, er is akoestiek en sfeer.  Je zintuigen mogen aan het werk. Ah, kippenvel. Dat melancholische gevoel dat je bang bent, dat je het gevoel hebt dat je uit elkaar aan het brokkelen bent. Ik vang een vlaag woorden op en hang er betekenis aan. De muziek landt, vochtige ogen. De tekst maakt niet zoveel uit. De laatste paar weken hebben m’n hersens een slotje bedacht, en deze muziek is nu even de perfect geslepen sleutel op hem te openen.

Ik kan me niet neerleggen bij de gedachte een specialist in een bepaald onderwerp te worden. Het is de makkelijke weg. Ben ik wel een echte ondernemer? Ik word specialist in ondernemerschap. Mensen bij elkaar zetten, samen mooie dingen maken. Risico’s inperken. 1000 dingen tegelijkertijd in de lucht houden. Melancholiek: een gemoedstoestand die neigt naar depressie en zich kenmerkt door een verdrietige kijk op het verleden of een onvervuld verlangen.

Het kippenvel, de directe beloning. De tranen, liefde. Ik word liever niet gezien als ik van mooie muziek geniet. Volgend nummer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *